dijous, 18 de febrer del 2010

17 de febrer: Un altre assassinat d'un dirigent comunitari


Assassinat d'Octavio Roblero, dirigent comunitari del Frente de Resistencia en Defensa de los Recursos Naturales y Derechos de los Pueblos (FRENA) i de la lluita contra Unión Fenosa al municipi de Malacatán, San Marcos.


Models de cartes de denúncia amb les adreces electròniques incloses, que podeu enviar a: President Álvaro Colom, Ministerio de Gobernación, Procuradoría de Derechos Humanos i la Comisión Internacional contra la Impunidad en Guatemala (CICIG).

Aquest dimecres, 17 de febrer, asassinaven Octavio Roblero, dirigent comunitari del Frente de Resistencia en Defensa de los Recursos Naturales y Derechos de los Pueblos (FRENA) i de la lluita contra Unión Fenosa al municipi de Malacatán, San Marcos. Octavio Roblero era en una llista de persones, que estant en situació d'amenaça de mort, van interposar un recurs d'exhibició personal com a mesura de protecció.

Aquest assassinat se suma als dels dirigentes comunitaris Victor Galvez, l'octubre de 2009; Evelina Ramirez Reyes, el 13 de gener de 2010; Pedro Antonio García, el 29 de gener de 2010 y Santos Cruz Nájera el 31 de gener de 2010.

Des de l’Associació d’Amistat amb el Poble de Guatemala us demanem novament que envieu denúncies per aquests assassinats. Hem elaborat un model de carta adreçada al president de la república de Guatemala, al ministeri de Gobernació, al Procurador de Drets Humans i a la CICIG per denunciar aquests fets intolerables. Si voleu enviar també aquestes denúncies, al model de carta hi trobareu els correus electrònics per enviar-les. Us agrairem si podeu enviar també una còpia al Frente Nacional de Lucha: estamosdefrente@yahoo.es